Home
Folyik a Homokkert Kht. képzési-foglalkoztatási programja PDF Nyomtat Email
Hírek - Publikációk
2009 március 19. (csütörtök) 14:46

Projekt azonosítója: TÁMOP-1.4.1-07/1-2008-0002

Elnyert támogatás összege: 50 715 050,- Ft

 

A Homokkert Kistérségi Integrációs Kht. 2008. októberben kezdte el az Európai Unió Európai Szociális Alapjából származó forrás segítségével képzési-foglalkoztatási programját a Homokháti Kistérségben. A Társadalmi Megújulás Operatív Program Irányító Hatósága 2008. októberében a TÁMOP-1.4.1-07/1-2008-0002 számú, „Integrált képzési, foglalkoztatási projekt a Homokháton” c. projektjének megvalósítására 50.715.050 forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg.

A program keretén belül 2008. decembertől 15-15 főnek lehetősége van Fürdőüzemi gépkezelő, valamint Csomagológép kezelő OKJ-s képzésben részt venni. A képzések egy évig tartanak, és vizsgával zárulnak. A képzés sikeres elvégzését a programba beépített előkészítő képzés, valamint a Kht. által nyújtott szolgáltatások segítik, a programban dolgozó szakemberek személyes kapcsolatot tartanak a résztvevőkkel, problémáik megoldásában minden segítséget megadnak.

A Homokkert Kht. forrást talált 18 fő foglalkoztatási költségeire is, így a képzésben részt vevők nagy része munkát is végezhet ez idő alatt. A Homokkert Kht. az általa megírt és megnyert pályázati forrásból finanszírozni tudja partnereinek, a Mórakert Szövetkezet 13, valamint az Erzsébet Gyógyfürdő 5 dolgozójának, összesen 18 főnek a bérét és járulékait. Mindazoknak, akiknek a program keretén belül nem tudunk munkát biztosítani, a képzés ideje alatt 30 000,- Ft összegű képzési támogatást juttatunk, így segítve őket a képzés elvégzésében.

A program tehát biztosítja a jelenlegi gazdasági recesszió közepette és ellenére Mórahalom két jelentős munkaadójának azt, hogy dolgozóikat megtartsák, hogy minél kevesebb elbocsátásra legyen szükség, így a Homokháti Kistérségben élő emberek élethelyzete a lehetőségekhez képest javuljon.

A program menetéről és sikeres befejezéséről a továbbiakban is hírt adunk a Homokháti Kistérség lakosainak.

Zeman Ferenc